Головна » 2015 » Травень » 14 » ЧЕСЬКЕ МИСЛИВСТВО ФАКТИ У ЦИФРАХ
10:44
ЧЕСЬКЕ МИСЛИВСТВО ФАКТИ У ЦИФРАХ

Чехія відома давніми мисливськими традиціями, розведенням та розселенням дичини, яку звідси експортують до багатьох європейських країн, тому тут розвинений мисливський туризм. Мисливське господарство в Чехії ведеться за середньоєвропейською системою, а безперервна мисливська статистика – з 1966 року .
Чеських мисливців об’єднує Товариство мисливців і рибалок Чехії, яке відсвяткувало своє 90-річчя у 2013 році. Основними спонсорами Товариства є підприємства, які виготовляють мисливську зброю та спорядження. Мисливські господарства отримують також дотації від Міністерства сільського господарства та від управління державними лісами.
У Чехії налічується 93,5 тис. мисливців. На одного мисливця припадає 73,5 га мисливських угідь. Членські внески мисливця становлять 800 чеських крон (33 дол. США), з яких половина залишається в організації за місцем реєстрації мисливця, 250 крон (10 дол. США) страхування і 140 крон (6 дол. США) перераховується у головний офіс мисливської організації, з чого 5 крон (0.2 дол. США) йде на розвиток мисливства.

У статті Делеган І. Чеське мисливство – факти у цифрах // Лісовий і мисливський журнал. – 2015. - № 1.- С. 30-33 пропонуємо заглибитись у деталі та цифри. Особливо автори торкаються видового складу дичини, бонітетів, нормативних вимог до чисельності дичини та їх реалізацію.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 344 | Додав: texnik | Теги: дичина. фазани. мислиство | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]