Головна » 2014 » Липень » 23 » Чим корисні огірки?
15:30
Чим корисні огірки?

Огірки мають чимало корисних властивостей, у тому числі і для тих, хто прагне схуднути. Дієтологи при розробці оздоровчих програм при ожирінні включають в раціон свіжі огірки. Як схуднути на огірках? Почнемо з хорошої новини для всіх, хто має зайву вагу: огірки це 95% води, причому ця вода - «жива», тобто структурована. Калорійність огірків складає всього 15 ккал на 100 грам. Огірок прекрасно втамовує голод (за рахунок своїх обсягів він розтягує стінки шлунка, і викликає відчуття насичення).

Крім того вода, яка міститься в огірках, - це природний адсорбент. Щоденне вживання огірків сприяє очищенню організму і виведенню токсинів, що накопичилися в результаті його життєдіяльності. Огірки містять клітковину, невелику кількість вуглеводів (глюкоза і фруктоза, крохмаль), білок, вітаміни групи B, вітамін C (вітаміну C більше в молодих огірочки, а не перерослих), калій, фосфор, кальцій, магній та інші мікроелементи, органічні кислоти, які необхідні для нормального травлення. У тому числі, до складу огірка входить тартронова кислота. Тому, якщо хочете схуднути, їжте свіжі огірки частіше. Вміст корисних сполук йоду в складі огірка набагато більше, ніж в будь-якому іншому овочі. Огірок - природний сечогінний засіб. Розвантажувальні дні на огірках рекомендуються при набряках. Огірки приведуть в норму кислотно-лужний баланс в організмі, адже при постійному вживанні великої кількості білка виникають кислотні зрушення, а кисле середовище сприятливе для росту бактерій і ракових клітин. Кремній і калій, які організм отримає з огірочка, необхідні для здоров'я і тонусу шкіри, блиску і сили волосся. Огірки корисні для шкіри, зубів і ясен, як при вживанні всередину, так і зовні, так що не забудьте протерти обличчя і шию шматочком огірка, огірок зволожує і живить, вибілює шкіру. Більш корисні грунтові огірки, а не ті, що виросли в теплиці.

Низькокалорійні рецепти з огірками .

Огірковий бутерброд

1 великий огірок розрізати уздовж навпіл, ложкою вийняти насіння і заповнити утворену улоговинку сирною пастою (нежирний сир посолити і збити в міксері з великою кількістю зелені, можна додати часник).

Кефірно-огірковий суп

1 великий огірок, 200 мл кефіру, зелень, сіль. Огірок очистити від шкірки, дрібно порубати і збити в міксері з кефіром. Посолити, посипати подрібненою зеленню. Суп можна прикрасити редискою і огірками, нарізаними кільцями.

(Можна додати 1 варене яйце).

Джерело : azbukadiet.ru/.../poleznye-svojstva-ogurc.

Васюк Н.

Категорія: Прочитайте "давно забуте" | Переглядів: 372 | Додав: читалка | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]