Дара Корній. Зірка для тебе - 7 Серпня 2013 - Порадник читача
Головна » 2013 » Серпень » 7 » Дара Корній. Зірка для тебе
17:14
Дара Корній. Зірка для тебе

Письменницю Дару Корній інколи називають «Жінкою із запахом кави», без псевдоніму – Мирослава Замойська. Можливо, це -  через її «львівську приналежність», можливо -  через жіночий шарм, поєднаний із «магічною» літературою. Це – авторкиня трьох книг - "Гонихмарник", "Тому, що ти є", "Зворотній бік світла", а також численних дитячих творів, відомих загалу із журналів "Ангелятко", "Ангеляткова наука", "Крилаті", "Однокласник". Журналістка, мистецький критик і просто тендітна, мудра львів'янка, якій не байдужа українська мова та українці. Приємно, що письменниця почала роботу над першою книгою, аби її діти мали можливість читати українською.
Закінчила журналістсько-редакторське відділення Українського поліграфічного інституту. Певний час працювала у ЗМІ, у львівському видавництві "Арт-комплекс", у Львівській національній академії мистецтв. «Дара Корній – жінка-вишня, – назвала письменницю поетеса Любов Долик, – невідомо, чим вибухне вона наступної миті». Це насамперед стосувалося багатства різновидів прози, у яких працює її колега. Адже Дара Корній успішно пише у жанрі фентезі, психологічного роману, а взимку планує випустити ще й детектив. Містичність і непостійність присутні в житті письменниці завжди. Вона любить притчі, легенди, може «перекроїти» пантеон богів на власний розсуд, змінити будь-якої миті свої жанрові уподобання. Цього разу письменниця презентувала книгу про кохання - «Зірка для тебе».
Книга про складність життя, про дитячі долі, про високі почуття. Письменниця намагалася пережити все разом із своїми героями, адже її мета – достукатися до читача. У цій книзі є все, що має бути в класичному романі. Ціла галерея образів: він і вона, Сергій і Зоряна — знедолені герої, які зберегли людяність у нелюдських випробуваннях. Його друг Арсен та її подруга Лєрка, бабуня і тітка, чуйний професор і добросерда прибиральниця… Є в романі загадки імен, секрети вчинків і велика таємниця народження. Тут багато мандрів у просторі й часі, справедливість і кривда, вузькі стежки й розкішні сади. Єдине, чого немає, —фальші, натомість є правда, власне, «Зірка для тебе» — це і є правда, гірка і чиста, про нас усіх, про кожного. Історія головної героїні «Зірки для тебе», яка пише вірші, була б сухою без поезії Любові Долик. Завдяки її віршам «із шухляди» та спеціально пристосованих під сюжет роману Дарі вдалося більш глибоко передати внутрішній світ своєї героїні, багатство її переживань та різноманіття настроїв. Під "Зіркою для тебе" варто мріяти про кохання — міцне, щасливе, яке живе хай там що — плітки, стереотипи, підступи й навіть смерть…
Дара вдячна обставинам, що культурне середовище, молоді люди, які оточують письменницю, її наполегливість та внутрішній стержень формують її літературний простір. Письменниця тішиться, що вже має свій фан-клуб на Сході, де продажі її книг є найбільшими. Каже, що саме «література єднає країну».

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 1623 | Додав: читалка | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]