Головна » 2017 » Вересень » 29 » Давидюки
15:13
Давидюки

Давидюк Р. Давидюки: дорога у триста років : генеалогія Давидюків та Кокор / Р. Давидюк. – Рівне, 2017. – 488 с.

Цей твір через опитування, розмови та дослідження архівів польської, російської та української держав складався сторінка за сторінкою, дата за датою, вибудовуючи генеалогію Давидюків та Кокор із Бутейок Сарненського району. Рід Давидюків із початку ХІХ століття був і є нині найчисельнішим у Бутейках. Саме тому він і заслуговує, щоб про нього знали. Дослідження переплітається з історичними подіями, що супроводжували цей рід протягом трьох століть, більшість з яких описано саме із переказів людей цього роду.  Ці два важливих зв’язки – генетичне дослідження та історичне буття, - поєднавшись, і лягли в основу твору.

У художньо-документальному дослідженні в особі Давидюків бачаться тодішні поліщуки із своїм нужденним життям, виснажливою працею десяти поколінь, протягом яких народжувалися освічені, духовно багаті та самодостатні люди.

У цій книзі втілено мрію багатьох людей: знати своїх пращурів, від яких успадкувалися певні ознаки, притаманні тому чи іншому роду. В ній – відомості про єднання родин та родів, в ній і розселення їх за межі малої Батьківщини, і умови, за яких збереглися віра, традиції, звичаї.

Чи важливим і цікавим є питання про вивчення походження родин, що нині проживають у селі Бутейки? Чи сприймуть нинішні покоління інформацію про своїх предків та як її оцінять? Ті, котрі зацікавляться історією роду, стануть ближчими до своїх коренів, побуту, мови та культури пращурів. І саме їм допоможе запропонована книга.

Підготувала Л. Степанюк

Категорія: Прочитайте про Рівненщину | Переглядів: 326 | Додав: kraeznavzi | Теги: Віра , звичаї , село Бутейки , поліщуки , походження родин , генеалогія , родини , традиції , дослідження генетичне | Рейтинг: 1.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]