Детективний роман Джоді Шилдс «Їдок інжиру» = The Fig Eater - 21 Червня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Червень » 21 » Детективний роман Джоді Шилдс «Їдок інжиру» = The Fig Eater
19:45
Детективний роман Джоді Шилдс «Їдок інжиру» = The Fig Eater

Д етективний роман Джоді Шилдс «Їдок інжиру» ( The Fig Eater, 2000) відправляє читача до Відня у 1910 рік. ...Тіні видовжуються і зима невідворотно наближається до  міського парку. Знайдено тіло  дев’ятнадцятирічної Дори. Ім’я вибрано не випадково – адже так звали відому пацієнтку Фрейда. Деякі частини сюжетної лінії взяті з "істеричної" ​​пацієнтки Зігмунда Фрейда. Поліція фільмує місце злочину на плівку, а інспектор намагається уявити злочин, використовуючи спалахи свого розуму, немов виблиски фотокамери. Головні герої – інспектор поліції, його дружина і сім'я друзів вбитої дівчини.

На початку роману, здається, ніби інспектор буде в центрі уваги. Образ його оригінально розкрито тільки через відносини до процедури боротьби зі злочинною. Інша головна героїня, Ержебет  - найбільш цікавий персонаж. Враховуючи відданість автора угорським реаліям, в романі  багато фольклористики й забобонів, глибокої циганської містики, переданих через образ та іронічну мову Ержебет. Вкраплення до сюжету ефектів з перевертнями надає додаткових захоплююче-таємничих нот. Ця книга – не роман-осуд, а відкритий фінал, схожий на аварію потягу, спонукає читача до польоту фантазії. Книгу характеризують як містичний детектив. Його авторка Джоді Шилдс - редактор New York Times Magazine, редактор Vogue, часопису House and Garden, і Details . Вона є автором двох публіцистичних модних книг «Все, що блищіть» (All That Glitters), і «Стильна історія» (A Stylish History). Вона написала кілька сценаріїв і має ступінь магістра в галузі мистецтва. Її роботи прикрашають різні колекції, включаючи Музей сучасного мистецтва. До цього часу Джоді Шилдс  живе в Нью-Йорку.
Провести час читання у напруженому очікуванні й у високоінтелектуальній атмосфері      запрошує Тетяна Панчук .

Shields Jody
T he Fig Eater : A Novel/ Shields Jody; Jody Shields. - NY: Back Bay Books, 2001. - 311 p.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 193 | Додав: black | Теги: тріллер , детектив психологічний , Фрейд Зигмунд | Рейтинг: 5.0 / 2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]