Головна » 2016 » Травень » 17 » ІНГЕБОРГ БАХМАН “МАЛИНА”.
15:59
ІНГЕБОРГ БАХМАН “МАЛИНА”.

Інгеборга Бахман - австрійська письменниця, лауреат Літературної премії Бремен (1957), Премії Бюхнера (1964), Великаої державної премії Австрії з літератури (1968), Премії Антона Вільдганса (1972). Твори Бахман перекладені багатьма мовами світу, її ім’я стоїть  в ряді видатних письменників XX століття. У 1977 в Клагенфурті засновано премію Інгеборг Бахман для німецькомовних авторів.

У 1971 році вийшов у світ перший і єдиний повністю закінчений роман "Малина"  -  "роман про самопізнання", що складається з монологів головних героїв. Цей твір свого роду щоденник письменниці: в ньому зібрані спогади про різні події з життя Бахман, написаний від першої особи.  Картина розповідає історію емоційно неврівноваженої жінки. Вона намагається усунути комплекси, отримані в дитинстві, приборкати свою пристрасть і позбутися від думок про суїцид. Поруч з нею перебуває чоловік на ім'я Малина, який намагається зупинити жінку від відчайдушного кроку.

Один критик сказав про твір, що в ньому відобразились всі лиха і катастрофи XX століття. Ця книга — не що інше, як пристрасний гімн любові, яка прагне довершеності й гине, не в змозі її досягнути.

З книгою, мовою оригіналу, можна познайомитись у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Галина Дроздюк

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 195 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]