Головна » 2015 » Травень » 24 » МУЗЕЙ ЛІСУ
10:22
МУЗЕЙ ЛІСУ

Він знаходиться у Костопільському районі Рівненської області і є унікальним – це географічний кордон між лісостеповою та поліською зонами краю. Таких музеїв, де в одному місці було зібрано експонати, які представляють історію лісів від найдавніших часів і до сьогодення, в Україні ще не було .

У музеї відкрито експозиції, які розповідають про історію розвитку лісу, галузі лісового господарства України і Рівненщини зокрема. Експозиція музею складається з трьох тематичних зал: історична, сучасного розвитку лісового та мисливського господарства і природно-заповідного фонду.

Тут також можна дізнатися про відомих науковців та діячів, які зробили неоціненний внесок у збереження лісу та розвиток лісової галузі. У музеї експонуються колекції флори та фауни Рівненщини, зразки народних промислів, пов’язаних з лісом. Територія навколо музею – це своєрідна рекреаційна зона, одне з улюблених місць відпочинку. Завдяки зусиллям лісівників, Музей лісу став справжньою візиткою Рівненщини. Тут радо чекають на всіх природолюбів.

Розлогіше: Горошко С. Музей лісу / С. Горошко // Лісовий та мисливський журнал. – 2013. – №4. – С. 20-21.

Гірак Раїса

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 358 | Додав: texnik | Теги: Костопіль , музей лісу , Рівненщина | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]