Головна » 2014 » Червень » 27 » На правій руці жінки не роблять манікюру і не фарбують нігтів. Вона - для Бога.
13:03
На правій руці жінки не роблять манікюру і не фарбують нігтів. Вона - для Бога.

Непал – одна з найбільш високогірних країн світу, розташована між Китаєм та Індією. Велику частину її території займають гори. Протяжність країни з півдня на північ всього лише 250 км, але при цьому різниця висот між крайніми точками досягає 8600 метрів. Саме у цій країні знаходяться 9 із 14 світових вершин, висота яких перевищує 8 тис. метрів, в тому числі і всесвітньо відомий Еверест. Через відсутність багатих природних ресурсів, слаборозвинене сільське господарство, слабку транспортну галузь і відсутність виходу до моря, Непал є однією з найбільш бідних і відсталих країн .
Дещо незвичайним є прапор Непалу. Це єдиний у світі державний прапор, який не є прямокутної форми. Прапор Непалу − це два трикутники, розташовані одне над одним.
В Непалі, як і в Індії, корова є священною твариною. Той, хто вб’є корову, буде засуджений згідно з місцевим законодавством на термін до 12 років тюремного ув’язнення. У Непалі чимало традицій пов'язано з різними частинами тіла. Так, у країні не прийнято показувати голі ноги, вони обов'язково мають бути хоча б у шкарпетках. А торкнутися їх навіть випадково, десь у транспорті, - то велика образа. Неймовірно, але саме у Непалі існує культ живої богині − дівчинки Кумарі, яку вважають втіленням богині Таледжу (Дурги). Ідея тілесного втілення цієї богині в індуїзмі існує чимало сторіч. Кумарі може стати дівчинка з певного клану, у якій присутні 32 ознаки богині, а головна її функцією - благословення короля на царювання. Втім, культ Кумарі зберігся й досі, хоча Непал від 2007 року не є королівством.
Для більш ширшого ознайомлення з цією дивовижною країною пропонуємо переглянути статтю в журналі:
Каїнська О. На правій руці жінки не роблять манікюру і не фарбують нігтів. Вона - для Бога / О. Каїнська // Країна. – 2014. - № 21. – С. 50-53.




Підготувала: Люльчук Г. М.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 336 | Додав: Bibliograf | Теги: країнознавство , непал , прапор , індуїзм | Рейтинг: 5.0 / 1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]