Головна » 2016 » Січень » 27 » ОПАЛЕННЯ ЖИТЛА ВЗИМКУ
22:23
ОПАЛЕННЯ ЖИТЛА ВЗИМКУ

У світі найпоширенішими є два типи систем опалення: водяна та електрична. Поширені традиційні системи водяного опалення стають менш економічно доцільними: ціна на газ постійно зростає, а неможливість індивідуально регулювати теплові режими приміщень без їх реконструкції не дозволяють раціонально використовувати таке опалення. Тому сьогодні дедалі більше людей використовують у своїх будинках та квартирах електричне опалення.

У Європі електричним опаленням обладнано від 30% до 80% будинків, тут діють пільгові тарифи на електроенергію, а самі системи електричного опалення у більшості випадків – з теплоакумуляцією. В Україні на опалення витрачають близько 1% виробленої електроенергії.

У приміщення, які опалюються за допомогою електричного струму, не потрапляють дим та шкідливі гази. При застосуванні електричної системи опалення не потрібно дорогих будівельних заходів із облаштування димаря, встановлення опалювального котла у підвальному приміщенні та ємності для зберігання палива, просвердлювання великої кількості отворів у стінах і парапетах будинків для прокладання трубопроводів.

Електричне опалення можна назвати опаленням майбутнього. Тільки одні країни вже живуть у майбутньому, а інші тільки шукають шляхи до нього стверджують викладачі Національного університету «Львівська політехніка» Олена Савченко та Богдан Щербатюк у книзі:

Савченко О. Електричне опалення будівель : навч. посіб. / О. Савченко, Б. Щербатюк. – Л.: Вид-во Львівської політехніки, 2014. – 160 с.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 186 | Додав: texnik | Теги: котли , Електрика , опалення | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]