ОСОБЛИВОСТІ РІПАКОВОГО МЕДУ - 21 Вересня 2015 - Порадник читача
Головна » 2015 » Вересень » 21 » ОСОБЛИВОСТІ РІПАКОВОГО МЕДУ
12:59
ОСОБЛИВОСТІ РІПАКОВОГО МЕДУ

Останнім часом в Україні все більше полів засівається ріпаком. Це олійна рослина, яка рясно квітує і дає харчову та технічну рослинну олію, корми для худоби, ріпаковий мед .

Ріпак дає непогані медозбори: з одного гектара посівних площ ріпаку бджоли збирають до 50 кг монофлорного продукту. За добу одна бджолина сім’я здатна принести у вулик до 8 кг перги. Ріпаковий мед потрібно відкачувати одразу ж після запечатування стільників, бо існує ризик його кристалізації безпосередньо в чарунках. Зимувати бджіл на ріпаковому меді не можна, бо швидка його кристалізація і закисання прямо в стільниках призведе до загибелі всієї бджолиної сім’ї.

Медопродуктивність ріпаку не дуже висока. Проте, ріпаковий мед наділений великою кількістю корисних властивостей для організму людини, його склад унікальний порівняно з іншими сортами і якщо правильно його виробляти та зберігати, то він принесе тільки користь.

Ріпаковий мед має білий з жовтуватим відтінком колір. За смаковими характеристиками терпкий, з легким відтінком гірчиці. Після кристалізації набуває білого кольору та помірної щільності.Кристалізується через 2-3 тижні після відкачування з утворенням дрібних кристалів.

Незважаючи на швидку кристалізацію, ріпаковий мед надзвичайно популярний у всьому світі, особливо в Канаді, де він становить 50-60% від усього обсягу одержуваного продукту.

Ріпаковий мед містить велику кількість поживних і активних речовин, корисні властивості меду роблять його унікальним продуктом для захисту під недуг.

Завдяки високому вмісту глюкози, вітамінів, ферментів, мікроелементів, ріпаковий мед ефективно діє на застудні, запальні захворювання внутрішніх органів і шкіри людини. Його використовують як лікувальний і профілактичний засіб, для підняття імунітету, збереження краси та енергії як для дітей, так і для дорослих.

Особливості ріпакового меду / Пасіка. – 2014. - № 10. – С.28-29.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 145 | Додав: texnik | Теги: мед , косметологія , рослинна олія , бджолярство , ріпак | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]