Головна » 2014 » Червень » 18 » Шолом Алейхем. Сміх у темряві (відеофільм англійською мовою)
17:28
Шолом Алейхем. Сміх у темряві (відеофільм англійською мовою)

Безперечно варто подивитись цей чудовий фільм Джозефа Дормана незалежно від вашої етнічної, расової, культурно-релігійної приналежності. "Сміх у темряві" є своєрідною замальовкою до портрету письменника.      Шолом-Алейхем — автор веселих і водночас сумних книг про Тев'є-молочника, Менахем-Мендла, хлопчика Мотла — є найвідоміший з усіх єврейських письменників, який створив новий жанр літератури і використав  своє чудове почуття гумору для інкапсуляції реалій єврейського світу Східної Європи наприкінці дев'ятнадцятого століття.
Цей 93-хвилинний документальний фільм вражає багатством архівних матеріалів, таких як, спогади його онучки (письменниця Белла Кауфман),  фотографії, відео, старі записи з життєвих історій Алейхема, багато з яких письменник перетворив із стану важких ситуацій до високої комедії і фарсу. Фільм нагадує нам про неймовірні труднощі, дискримінації та насильства в царській Росії, коли єврейська культура неодноразово була зруйнована насильницькими погромами. Шолом Алейхем мав незвичайний ентузіазм для простої людини. Заснувавши перший літературний журнал на мові ідиш, він дав можливість десяткам  молодим літераторам писати на рідній мові. І мільйон книг були написані на ідиш. Тим самим він дав поштовх новій єврейській самосвідомості. Перегляньте цей фільм, і тоді "Скрипаль на даху" (розповідь про Тев'є-молочника стала основою цього бродвейського мюзиклу) ви побачите новими очима! Відеодиск з фільмом знаходиться у відділі обслуговування документами іноземними мовами.

Веремчук О.М.


Sholem Aleichem. Laughing in the Darkness. [Electronic resource ]: A film by Joseph Dorman. -  Электрон. текстовые дан.. -  NY: Filmakers Library, 2010. - 1 DVD: col., sd.. - Систем. требования: DVD - ROM(120MIN.). - 25.00 грн.

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 272 | Додав: black | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]