СВІТ МОРОЗИВА ТА ХОЛОДУ - 31 Травня 2014 - Порадник читача
Головна » 2014 » Травень » 31 » СВІТ МОРОЗИВА ТА ХОЛОДУ
16:59
СВІТ МОРОЗИВА ТА ХОЛОДУ

Прийшло тепле літечко. Принесло не тільки жадане тепло, але й спеку.

Діти і дорослі українці полюбляють влітку охолодитися смачним морозивом. Яке морозиво полюбляють українці? Що треба знати про склад, про корисні речовини, про технології виготовлення, спеціальні жири, вміст цукру та ароматизаторів, про несподівані пропозиції виробників нових видів морозива? Таку інформацію Ви отримаєте зі  статті:

Полищук Г. Замороженое великолепие: актуальные направления технологии мороженого / Г. Полищук. – Мир продуктов. – 2013. - № 12. – С. 26-29.

В Україні  знежирене морозиво та морозиво з низьким вмістом жиру поки що не користується широким попитом внаслідок традиційних національних смакових переваг, котрі сформувалися ще після 1930-х років, в той час, коли виготовляли морозиво вершкової та пломбірної груп.  Ця тенденція збереглася і сьогодні, що видно з таблиці, надрукованій у статті.

Сьогодні знежиреному морозиву та морозиву з низьким вмістом жиру, присутня льодова та снігова структура. Об’єми виготовлення вітчизняного морозива плодово-ягідного, ароматичного, щербету та льоду незначні, лише 34% морозива виготовляють з молочним жиром (в т.ч. 4 % молочного морозива), а решта (60 %) припадає на морозиво з комбінованим складом сировини. Це викликано необхідністю розвитку технологій виготовлення морозива саме з дієтичним складом компонентів.

Актуальні дані досліджень показали, що сьогодні при покупці морозива споживачі вважають пріоритетними такі критерії вибору:

  • користь для здоров’я;
  • натуральність харчових продуктів;
  • високі органолептичні показники;
  • низька калорійність;
  • солодкість за рахунок натурального цукру.

Ці факти підтверджують правильність розвитку вітчизняної галузі у напрямку розробки технології низькокалорійного морозива з використанням натуральної сировини.

А ще з статті Ви дізнаєтеся про те, що в технології морозива (і молочного теж), використовують продукти переробки плодів і овочів з метою використання натуральних продуктів, які мають у достатній кількості і активній формі пектинові        речовини.

Висновок експертів, згідні Ви з ним, чи ні, такий: загальний баланс складу нормативних компонентів у типових рецептурах морозива, розповсюдженого на вітчизняному ринку, в цілому відповідає світовій практиці. Не згідні? Читайте статтю…

Шапірко Л.

Категорія: Прочитайте журнали | Переглядів: 252 | Додав: texnik | Теги: асортиментний ряд морозива , знежирене морозиво , морозиво , комбінований склад сировини | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]