Головна » 2017 » Січень » 24 » ЗЕЛЕНА ПЕРЛИНА РІВНЕНЩИНИ – ВИСОЦЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО
16:28
ЗЕЛЕНА ПЕРЛИНА РІВНЕНЩИНИ – ВИСОЦЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО

Яцута Г. В. Державне підприємство «Висоцьке лісове господарство» (Сторінки історії) / Г. В. Яцута. – Рівне : Дятлик М., 2016. – 192 с.

Ця книга – спроба написати історію Висоцького лісництва, яке діє на території Дубровицького району Рівненської області. Це підприємство займає більш як тридцять тисяч гектарів землі, зайнятих державними лісами.

Видання дає короткі історичні відомості про управління лісами, починаючи з другої половини 16 століття. Автор знайомить з етапами становлення господарства, успіхами та досягненнями його трудівників. Цікавими є оповіді про трудівників та воїнів, які своєю трудовою звитягою і мужністю прославили підприємство. Окремим розділом подається розповідь про головну  дійову особу лісу – лісничого. У книзі зібрані персональні дані про усіх, хто служив в ранзі лісничого по кожному з 6 лісництв. Усі розповіді подані з відповідними фотографіями, багато історій про цілі трудові династії працівників лісу та про шкільне лісництво.

Через усю книгу лейтмотивом проходить тема екології довкілля. В непростих умовах ринкової економіки висоцькі лісівники працюють стабільно, тримаючи лідируючі позиції серед споріднених підприємств Рівненщини, саме завдяки раціональному використанню лісових ресурсів, та дбаючи про збереження, відновлення та збільшення лісів – основної складової навколишнього природного  середовища.

Раїса Гірак

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 91 | Додав: texnik | Теги: Лісництво , висоцьк , екологія довкілля , Лісове господарство | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]