Головна » 2017 » Січень » 4 » ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ
13:18
ЗВІТНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВ

Звітність – це основний і базовий вид обліку,
який описує діяльність підприєства.

(М. Захарко, редактор газети «Дебет Кредит»)

Петришин Л. П., Сиротюк Г. В. Звітність підприємств: Навч. посіб. / Л. П. Петришин, Г. В. Сиротюк. – Л. : «Магнолія 2006», 2015. – 436 с.

У системі управління виробничою та економічною діяльністю підприємств звітність є важливим елементом, покликаним створювати інформаційне середовище для кваліфікованого прийняття управлінських рішень і реалізації регулюючого впливу державних органів на процес розвитку економіки країни.

Удосконалення методології бухгалтерської звітності підприємств спрямоване на задоволення новітніх інституційних запитів, покращення інституційної привабливості, виконання соціальних функцій економіки.

Сучасний бухгалтер повинен не тільки володіти технікою ведення бухгалтерського обліку і заповнення форм звітності, а й умінням раціонально організувати ці складові своєї професії в просторі та часі.

У даному посібнику комплексно розглядаються нормативно-правові теоретичні та практичні основи звітності, склад і структура фінансової та статистичної звітності підприємств. Описані методологія і методика  складання окремих форм звітності, вимоги і принципи їх заповнення, подання та оприлюднення. На окремих прикладах висвітлені теоретичні і прикладні основи відображення в бухгалтерському обліку та звітності різних господарських операцій.

Посібник стане корисним студентам вищих навчальних закладів економічних спеціальностей, слухачам інститутів та факультетів післядипломної освіти, викладачам, бухгалтерам-практикам.

Ознайомитись та скористатись даним виданням можна у відділі інформації та документів виробничої тематики.

Марія Новікова

Категорія: Прочитайте книги | Переглядів: 98 | Додав: texnik | Теги: звітність , бухгалтерія , Бухгалтерський облік , бухгалтер , форми звітності | Рейтинг: 0.0 / 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]